Jag växte upp där handarbete var vanligt förekommande. Vid sju års ålder lärde jag mig sticka och virka.

Vi köpte inte garn på den tiden.  Min mamma klippte själv fåren  och tvättade ullen. Sedan kardade man ullen och spann garn. Man behandlade inte ullen med kemikalier för att få den mjuk och därför blev de stickade plaggen vassa. Jag minns mina första ribbstickade strumpor som nådde ända upp till gren . De var vackra men otroligt vassa.  Det var spännande att spinna tråd vilken skulle vara  så jämn som möjligt. Det tog mig  ett helt år innan garnet blev godkänt att sticka av.

 

Nioårsdagen blev en stor överraskning. En vacker blå spinnrock hade smusslats in till mitt rum under natten. Denna blev min efterlängtade present.

 

Jag älskar att spinna garn och förhoppningsvis ska jag börja med detta i min butik, men bara lite och antagligen ull från svenska angorakaniner.

 

Väva är också mitt stora intresse.  Jag har haft kurser i vävning  i Gävle.

Numera  har jag kurser i stickning och virkning, såväl nybörjar- som fortsättningskurser.

Jag kommer även att ha kurser i lapptäcksteknik. Man syr tredimmisionella mönster som sedan kan användas att sy väskor kuddar eller varför inte göra en vacker tavla.

 

Anmälan till kurserna görs i butiken eller  på telefon.

 

Välkommen in och se mina  designade plagg, och plagg gjorda efter givna mönster. Ett femtontal schalar i olika kvaliteer finns, en del stickade i 100 procent bambu.

 

För övrigt har jag försäljning av bl.a. knappar, sybehör, syskrin och stor sortering av virknålar stickor m.m.  Stickor finns även  i märket nit pro.

Det var lite om min verksamhet och vem jag är.

 

                                                               ett handarbete för kropp och själ

                                                               det är att behandla hälsan väl.

 

                                                                            Karin